Leer zelf uw eigen pasta maken.

Workshop | 09:30 -> 15:00

Zoals bij ons de grootmoeders eeuwenlang dagelijks vers brood bakten, zo maakten de nonne in de Marche elke dag verse deegwaren of pasta.
Zelf pasta maken is dan ook niet zo moeilijk. Na deze workshop zullen meel, zout, water en eieren nooit meer op uw boodschappenlijst ontbreken.

Pasta is wereldwijd het favoriete gerecht.

Iedereen lust er wel pap, euh pasta van. Het is niet meer weg te denken uit de alledaagse keuken. Een pastagerecht smaakt bij elke gelegenheid, jong en oud is er verzot op, het is relatief snel klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. En het is nog lekkerder als het op authentiek, Italiaanse wijze wordt klaargemaakt.

De workshop wordt gegeven door Carla d'Alessio in een bijgebouw van haar boerderij. Zij maakt de cursisten wegwijs in de bereiding van het pastadeeg, vervolgens in het verwezenlijken van de pasta zelf, zowel met de pastamachine als met de deegroller. Bijna al de ingrediënten komen van haar boerderij, het meel is bijvoorbeeld afkomstig van haar eigen graan. De pastasauzen en/of -vullingen bevatten naast de traditionele tomaten ook wilde eetbare planten die rondom haar boerderij groeien. Eenmaal de pasta klaargemaakt, eet iedereen samen in een prachtige serre met uitzicht over het platteland van Staffolo. Naast de pasta volgen ook verschillende groenten, brood en uiteindelijk een dessert.
Na de maaltijd volgt nog een kleine wandeling over haar domein met uitleg over de verschillende gebruikte wilde planten.
De volgorde van het programma kan variëren naargelang de omstandigheden.

Le Marche, making your own pasta

Wat is inbegrepen

  • ° Afhaling aan Uw vakantieverblijf of op een vooraf afgesproken plaats (in de provincie Ancona).
  • ° Alle uitstappen worden gemaakt met een luxe minibusje met airconditioning, getinte ruiten en individuele stoelen.
  • ° Pastaworkshop, alle ingrediënten, lunch en drank.
  • ° Nederlandstalige begeleiding / chauffeur.

Wanneer

  • ° U kunt deze touren elke dag boeken van maart tot november, met uitzondering van de zondag.
  • ° Neem contact met ons op in verband met beschikbaarheid.
  • ° Reserveringen ten minste twee dagen op voorhand.